Digitális átalakulás eszköztára

Az eszköztár célja, hogy gyakorlati útmutatást és eszközöket nyújtson a digitális készségeiket fejleszteni kívánó fiatalok és felnőttek számára; az eszköztár a felnőttoktatók és ifjúságsegítők számára is útmutatást nyújt, akik a kultúraalapú társadalmi innovációs tevékenységeket igyekeznek beépíteni tanítási stratégiájukba, különös tekintettel a digitális eszközök és alkalmazások használatában való magabiztosságuk növelésére.

Eszköztárunk az alábbiakban felsorolt 6 kategóriára oszlik:

01 Prezentációs eszközök

Ezek az eszközök lehetővé teszik a pedagógusok/fiatal felnőttek számára, hogy a vizuális történetmesélés erejét használják az ötletek és koncepciók bemutatására és animálására, szöveg, videó és grafika felhasználásával.

02 Szociális technológiák

Ezek az eszközök lehetővé teszik a fiatal felnőttek számára, hogy megvitassák a társadalmi innovációval kapcsolatos ötleteket vagy kérdéseket társaikkal, oktatókkal és a nyilvánossággal. Utat biztosítanak a széles körű hálózatokhoz..

03 Együttműködési eszközök

Ezek az eszközök lehetővé teszik a közös feladatban részt vevő személyek számára, hogy a felhőalapú számítástechnikán keresztül együttműködve megosszák és közösen írják a digitális fájlokat.

04 Crowdsourcing eszközöks

Ezek az eszközök lehetővé teszik a fiatal felnőttek/oktatók számára, hogy kulturális társadalmi innovációs tevékenységükhöz online nagyszámú embertől tudást, pénzeszközöket vagy szolgáltatásokat kérjenek.

05 Kulturális eszközök

Ezek az eszközök lehetővé teszik a fiatalok számára, hogy érdeklődést keltsenek a kultúra és a művészet iránt, és inspirációt nyújtanak a kulturális társadalmi innovációs problémákhoz/lehetőségekhez, amelyekbe bekapcsolódhatnak.

06 Civic Jó eszközök

Ezek az eszközök lehetővé teszik a fiatal felnőttek számára a tájékoztatást (tájékozódást), a meggyőzést, a hozzáférés biztosítását vagy a polgári/demokratikus ügyekbe való bekapcsolódást.

Az útmutatót alább szabadon böngészheti, vagy letöltheti az eszközére: